Familienet functie uitgelicht: Reageren op een bericht

10 november 2022

Communicatie werkt het beste als het van twee kanten komt. Als jij boodschappen de wereld instuurt, maar je hebt geen idee of ze worden gelezen, neemt de kwaliteit van je communicatie altijd af. Enerzijds omdat je niet weet of je berichten worden gewaardeerd, anderzijds omdat je zonder feedback je communicatie niet kunt afstemmen op de ontvanger. In persoonlijke gesprekken vind jij het toch ook fijn als de gesprekspartner af en toe knikt of antwoordt? Zo blijft het gesprek gaande. Daarom kun je op Familienet reageren op berichten.

Zo werkt het:

  1. Als je een bericht leest, kun je reageren met een positieve leesbevestiging. Dat is een ‘like’ in de vorm van een hartje. Je motiveert met dat simpele gebaar de schrijver van het bericht om vaker iets te posten. Je toont bovendien je waardering.
  2. De tweede manier is het plaatsen van een geschreven reactie. Een vraag of opmerking, bijvoorbeeld. Daarmee wint jouw communicatie gegarandeerd aan inhoud.

 

Tip: Reageer geregeld op berichten van familie of collega’s. Hopelijk reageert familie dan ook vaker op jou. Het geeft je het prettige gevoel dat je werkelijk in contact staat met elkaar.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

"*" geeft vereiste velden aan