Familienet is een groot succes bij Ipse de Bruggen

6 februari 2020

Ipse de bruggen

Marije Boone van Ipse de Bruggen deelt haar ervaring met Familienet met daarbij prachtige foto’s van een bewoner.

”Wij werken al een lange tijd met Familienet en wij zijn erg enthousiast!

Ik ben werkzaam op een woning waarbij de doelgroep EVMB centraal staat. Wij hebben goed contact met familie en vrijwilligers. Echter spreken wij hun vooral als er iets is met een bewoner, bij bijvoorbeeld een longontsteking of het inplannen van een afspraak. Maar daar bracht Familienet een mooie verandering in!

Wij proberen het hele netwerk van de cliënt bij Familienet te betrekken. Naast het vaste team van medewerkers, de familieleden en vrijwilligers hebben de medewerkers van dagbesteding en de huidige leerling of stagiaire ook toegang tot de cliëntpagina’s. En met elkaar wordt Familienet veel gebruikt!

De agenda wordt bij ons veel ingezet om (georganiseerde) activiteiten te delen. Maar wat wij het meeste gebruiken is de functie tot het delen van (groeps) berichten met foto’s, documenten en video’s.

Wij delen bijvoorbeeld foto’s en video’s wanneer een cliënt een activiteit heeft mogen beleven of heeft uitgevoerd en tijdens de bewonersvakantie delen wij elke dag een verslagje met passende foto’s en video’s. Maar ook familieleden en vrijwilligers delen steeds meer berichten en foto’s als zij bijvoorbeeld op bezoek zijn geweest of naar een georganiseerde activiteit toe zijn gegaan. Daarnaast delen de medewerkers van dagbesteding soms foto’s of video’s van hun uitgevoerde activiteiten op dagbesteding. Onder al deze berichten worden er vaak reacties geschreven of er wordt op ‘vind ik leuk’ geklikt.

Wij kunnen wel degelijk zeggen dat het contact met familie en vrijwilligers nog intensiever is geworden, je praat nu ook meer over de leuke dingen! Familie komt in gesprekken of bij afspraken ook terug op berichten die zij hebben gezien op Familienet. Ook worden er meer activiteiten ondernomen door familieleden en vrijwilligers, simpelweg door dat wij hier ook meer aandacht aan besteden via Familienet. De activiteit is bekender en door dat wij ook vele foto’s en video’s delen worden andere activiteiten alleen maar meer gestimuleerd!

Als je nu een kijkje neemt op een cliëntpagina, zie je de mooie invulling van iemand zijn leven. De vele geluksmomenten stralen er van af, want dat is ieder fotootje en video die je deelt bij onze bewoners. Familienet is ”ons” levensboek geworden, zowel voor familie, als voor ons als medewerkers zijnde!”

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

"*" geeft vereiste velden aan