Hoe schrijf je een leuk bericht? Deel 2: cliffhanger

7 april 2022

Wil je familie blij maken met jouw berichten? De komende tijd gaan we je handige tips geven om leuke berichten te schrijven op Familienet. Het is handig dat je daarbij de rol aanneemt van ‘journalist’. De vorige keer schreven we over manieren om de lezer nieuwsgierig te maken naar je bericht. Nu gaan we het hebben over ‘cliffhangers’.

Tip 2: Aandacht vasthouden door cliffhanger
Zorg dat in de eerste zin de kern van je bericht staat en plak er een leuke cliffhanger in. Zorg dat die cliffhanger aan het slot van je bericht terugkomt. Voorbeeld: “Het was een vrolijke boel tijdens de muziekmiddag en bij één liedje hield je vader het niet droog.” Kijk, de ontvanger weet nu dat de muziekmiddag geslaagd was en wil ook graag weten bij welk liedje zijn vader het niet droog hield. De ontvanger begint vanzelf te lezen.

Hoe: Ieder bericht (hoe kort ook) moet zijn verdeeld in een inleiding (met cliffhanger), middenstuk en eind. De inleiding zegt in een paar regels waar en wanneer de muziekmiddag heeft plaatsgevonden. Het middenstuk vertelt iets over de sfeer en het verloop van de middag, waarbij vader natuurlijk wordt genoemd. Het eind bevat meestal een soort conclusie: “Het was voor herhaling vatbaar, dus volgende maand gaan we weer een muziekmiddag organiseren.” Hier kom je terug op je cliffhanger, omdat je dit had ‘beloofd’. “Je vader was diep ontroerd bij de shanty ‘Hoog is de zolder’. Het deed hem denken aan zijn tijd op zee.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan