Hoe schrijf je een leuk bericht? Deel 4: Raak de gevoelige snaar

7 september 2022

Wil je familie blij maken met jouw berichten? We geven je handige tips om leuke berichten te schrijven op Familienet. Het is handig dat je daarbij de rol aanneemt van ‘journalist’. De vorige keer lieten we het belang van goede foto’s zien. Nu gaan we kijken naar de informatiebehoefte van jouw lezers.

Tip 4: Wat is de gevoelige snaar van de familie?
Een schrijver is altijd op zoek naar de gevoelige snaar van zijn lezers. Dat geldt ook voor jou als je berichten op Familienet plaatst. Je wilt de familie immers een goed gevoel geven. Om de gevoelige snaar te ontdekken moet je weten hoe de familie in elkaar zit en wat voor hen belangrijk is. Hecht de familie bijvoorbeeld aan het uiterlijk van hun vader of moeder? Of vooral aan humor? Misschien ziet men graag dat muziek een rol speelt in zijn of haar leven? Als je die vragen hebt beantwoord, kun je gemakkelijk de onderwerpen uitkiezen die goed zullen scoren.

Hoe: Is het uiterlijk de gevoelige snaar? Een bericht over moeder die naar de kapper is geweest (of de manicure) met een blije foto erbij zal altijd RAAK zijn. In een ‘muziekfamilie’ kies je het concertje in het restaurant natuurlijk uit als onderwerp. Een tekst als ‘uw moeder herkende direct de melodietjes van Strauss” zal worden gewaardeerd.

Als je de gevoelige snaren kent en daar je berichten op- afstemt, kun je het op Familienet eigenlijk nooit fout doen.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!