Hoe schrijf je een leuk bericht? Deel 5: Schrijf enthousiast

10 november 2022

Wil je familie blij maken met jouw berichten? We geven je handige tips om leuke berichten te schrijven op Familienet. Het is handig dat je daarbij de rol aanneemt van ‘journalist’. Deze keer gaan we kijken hoe je enthousiasme kunt overbrengen op je lezers.

Tip 5: Enthousiasme wordt gewaardeerd
Neem maar eens de proef op de som: als je met iemand een gesprek voert met een glimlach op je gezicht, dan zal deze persoon zelf ook vriendelijker gaan kijken. Dat heet ‘spiegelen’. Je kunt het zelfs zonder woorden uitproberen: kijk iemand een paar tellen in de ogen met een brede glimlach en het ijs is gebroken. Als je in een gesprek ook nog eens duidelijk je eigen enthousiasme toont, zal je gesprekspartner dit ongemerkt overnemen. Zo werkt het ook in tekstberichten. Als je zinnetjes gebruikt als ‘het was geweldig’ en ‘wat een plezier om dit werk te mogen doen’ zal de vonk overspringen. In deze ‘harde’ tijd wordt enthousiasme echt gewaardeerd.

Hoe: Als je een bericht begint met: ‘Vandaag heeft mijnheer Huisman in onze huiskamer de show gestolen, wat een feest”, kun je er zeker van zijn dan mensen verder lezen. Als je in een tussenzin zegt dat je ervan kunt genieten als je ziet hoe een bewoner opknapt door goede zorg, dan zullen de ontvangers van je berichtje dat ook zo ervaren. Lezers houden van positief nieuws. Op deze manier maak je van Familienet niet alleen een bron van informatie, maar ook een bron van plezier.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

"*" geeft vereiste velden aan