WZC Releghem haalt senioren uit isolement

18 maart 2020

De maatregel van woon-zorgcentra om bezoek voorlopig te verbieden uit angst voor het coronavirus hoeft geen drama te zijn voor de bewoners. WZC Releghem in Zemst, België, heeft daar immers wat op gevonden met een soort Facebook, maar dan specifiek voor mantelzorgers.

Directe familieleden van rusthuisbewoners ontvingen een persoonlijke boodschap van WZC Releghem om gebruik te maken van Familienet. Het is een soort ‘Facebook’, maar dan toegespitst op mantelzorgers die met elkaar (en met zorgprofessionals) willen communiceren. “We willen voor onze bewoners het contact met de buitenwereld toch zo goed mogelijk organiseren”, legt Annelies Hendriks  uit, “we verzamelen hiervoor de mailadressen en de nodige tablets en laptops. we hopen na het weekend goed van start te kunnen gaan.” Familienet is een beveiligde pagina op internet voor bijvoorbeeld je moeder, vader of kind en iedereen die voor hen zorgt. Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en belangrijke of leuke informatie delen. Familienet bestaat al sinds 2006 en wordt gebruikt in meer dan 500 zorginstellingen in Nederland en België. Vanaf nu kunnen mantelzorgers rechtstreeks een pagina openen, en is het dus voor iedereen beschikbaar.  

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_04891378

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

"*" geeft vereiste velden aan