Levensboek

Iedereen een eigen verhaal

Waarom het Familienet Levensboek?

Elk leven is uniek. Met eigen ups and downs, avonturen, herinneringen en verhalen. Wij vinden dat elk leven vastgelegd mag en moet worden. Daarom maakten we het Familienet Levensboek.

Op Familienet was het al mogelijk informatie, berichten en herinneringen uit te wisselen. Ook in beeld door middel van foto en video. Maar nog niet in de vorm van een Levensboek. Dat kan nu wel.

Het Familienet Levensboek is een beschrijving van de geschiedenis van de hoofdpersoon met daarbij een tijdlijn die door de familie met gebeurtenissen wordt gevuld. Iedereen draagt bij aan het compleet maken van de tijdlijn in woord en beeld en zo leert iedereen de unieke levensloop kennen.

Voor zorgverleners is dit waardevol omdat ze zo hun cliënten beter kennen en begrijpen. Familieleden waarderen het samenbrengen van herinneringen en moeder, vader of een ander familielid ziet zijn/haar leven voorbij komen. Waardevol voor iedereen, dus. En ook nog eens heel makkelijk, want digitaal. Bovendien: blijvend beschikbaar voor familie.


Hoofdstukken

Het samenstellen van het Familienet Levensboek gaat aan de hand van verschillende hoofdstukken die specifieke elementen uit het leven van de hoofdpersoon uitlichten.

Over mij

Waar iemand vandaan komt, welk levensmotto iemand heeft of welke dingen blij maken zijn ontzettend belangrijke vragen om iemand beter te leren kennen. In dit hoofdstuk komen dat soort vragen aan bod. Mooie vragen met leerzame (en soms verrassende) antwoorden.

Levensloop

Bijzondere gebeurtenissen kunnen worden ingevuld op de tijdlijn. Dit kunnen grote, maar ook kleinere momenten zijn. Van geboortedag tot huwelijk, van de komst van kinderen tot verhuizen of een mooie vakantie.

De gebeurtenissen kunnen worden verrijkt met foto’s om ze zo nog levendiger te maken.

Belangrijke personen

Niet alleen familie is belangrijk; ook vriendschappen spelen een belangrijke rol in ieders leven. Dit hoofdstuk geeft ruimte om alle belangrijke personen te beschrijven. Met mooie verhalen en foto’s komen deze belangrijke personen digitaal tot leven.

Hobby's

Waar haalt of haalde iemand plezier uit? Welke hobby’s zijn er geweest en welke zijn gebleven? Dit hoofdstuk beschrijft dit uitvoerig en biedt daarmee aanknopingspunten om iemand nog beter te leren kennen. Of om in te spelen op een wens voor vrijetijdsbesteding anno nu.

Muziek

Misschien niet voor de hand liggend, maar wel ontzettend sprekend: van welke muziek houdt iemand? Muziek doet iets met de mens. Iets bijzonders. En door middel van YouTube-video’s worden favoriete nummers zo het Levensboek in getoverd. Mooie herinneringen en gesprekken gegarandeerd!

sinds 2005